lørdag 5. mai 2012

Den nye skuta

Hallo folkens, det er på tide å begynne på bloggen vår nå som vi har hatt båten et års tid. Etter et års leting falt vi for Sothis som er en Bavaria 40 Ocean. Vi hadde ikke planer om en såpass stor og ny båt, men etter mye tenking og diskutering ble vi til slutt enige med oss selv, og eieren av Sothis.

Båten har en sentercockpit noe som er litt uvanlig til Bavaria og være. Det betyr at sittebrønn er flyttet litt frem, og kortet ned slik at det blir bedre plass til en skikkelig lugar akterut.

Valget av båt er sannelig ikke enkel, og utvalget er stort. Til slutt satte opp våre båtkriterier i et excel ark, og poengsatte de ulike tingene etter hvor mye vi syntes de var værd. Da kunne vi fort sile ut de som ble uaktuelle og konsentrere oss om de som hadde høy poengsum. Poengsum er ikke alt, det er viktig at du liker båten og hva de tidligere eiere har utsatt den for. Sothis er godt utstyrt og fri for amatørmonteringer av noe slag så langt jeg kan bedømme. Denne båten fyller alle våre kriterier og er meget godt vedlikeholdt.