tirsdag 13. mai 2014

Dag 13 - Arbeidet

I dag kom Håkan kl. 0800...?! for å lage ny kalesje til Sothis, vi hadde optimistisk stilt klokka på 0730, noe vi ikke har gjort på 13 dager, og vi rakk selvfølgelig ikke frokosten før han dukket opp på brygga. Kapteinen trenger normalt sin frokost før han setter i gang med å jobbe, men det går ikke i dag. Synd jeg ikke kan kjølhale Håkan for å komme så tidlig på en tirsdag, tenker jeg, men han er jo ikke en del av manskapet.. Håkan ville snu båten og ha den nærmere huset slik at han kunne jobbe i le fra den sterke vinden. Det ble litt av en jobb, og kapteinen strakk minst to muskler da han forsøkte å holde i noe tau, svarte f...også før frokost!

Håkan mallar båten
Vel, vi fikk flyttet båten, og Håkan ble fornøyd. Så han satte i gang å jobbe, og vi satte til å spiste frokost. Når det nærmet seg lunchtider var vi akkurat klar med frokosten, da satte Åse i gang på kjøkkenet igjen å lagde Ungarsk pølsesuppe til Håkan og meg. Jeg var jo akkurat ferdig med frokost, men hadde blitt ganske sulten av å se Håkan jobbe så intenst utover formiddagen.

Drivhuset Sothis

Håkan fortalte at han hadde en triamaran som han seilte rundt i, og at det gikk fort sammenlignet med var båt. Vi fikk også noen tips om havner som bør besøkes. Jeg får en følelse av å ha vært for lenge i Malmø når jeg hører Åse snakker med Håkan på klokkerent skånsk dialekt. 

Etter Håkan var ferdig med dagens lange arbeid følte kapteinen seg litt sliten og måtte ta en liten ettermiddagslur. Søvnen ble brått avbrutt av en rastløs matros som ville undersøke muligheten for å dra en tur til København. Etter at rimeligste alternativ var funnet, bar det avsted på sykkel for å lokalisere nærmeste holdeplass. Etter et par timers resultatløs sykling i kuling med regnbyger ga vi opp og spare en hundrings, vi kjøpte en korv i brød for å fylle på litt energi, og dro hjem til båten. Det blir tog til København i morgen, kapteinen nyser bare ved tanken...som kjent får han nyseanfall når penger skal brukes.

Vinden og regnet vil ingen ende ta, og selv på kvelden blåser det opp mot 14 ms. Det skal være meldt bedre vær i morgen, men vi har ikke store forhåpninger til værmeldingen i disse dager. Vi hørte også at DMI ikke skjønte bæret av været som var akkurat nå. Godt vi ligger trygt og ikke minst gratis med strøm og vann tilgjengelig :o)

Håkan forventer å komme med ferdig kalesje på fredag, så vi bestemmer oss for å la båten ligge og utforske København for sykkel for denne gang.

"Vi" har bestemt oss for å legge oss tidlig i kveld, ingen diskusjon der altså ;o)


God natt!