torsdag 1. mai 2014

Dag 1 - Starten på noe nytt.

Tom: i dag våknet jeg kl 0730 og kom plutselig på at bilen fremdeles stod på Europark. Og da var det bare å pelle seg opp og flytte den før lappelisa kommer. Bilen ble parkert og sykkelen hentet fra vinterlagring på jobben, takk Terje for at du ikke kastet den :).

 
Solpanel blir montert i en fei. 
Njaaa, er dette rett da?


Solpanel montert, begge er fornøyde.

Det er en fin dag med sol og vind fra Nord, perfekt for vår seilas. Det gjenstår å montere sikkerhetsliner på dekk samt noe annet småarbeid før vi kan stikke. Etter oppvasken opptager vi at en oppvaskkum er tett, pokker det må vi fikse før vi drar. Frem med vertøy, stakefjør og Sikaflex så var biffen fikset, eller lettere sagt fett, seigt matfett, omtrent det samme som vi har i blodårene i vår alder vil jeg tro..best å komme seg avgårde før de tetter seg også!

Hmmm..hvor er vi tro?

 
 
 
 
 
Vi kommer avgårde kl. 11.49 og har nesten ingen vind. Vi kjører jerngenua til vinden tar seg opp til 5m/s før vi setter seil og slår av motor. Stillheten setter i gang diskusjon om det kjennes ut som at vi har langfri, eller om dette kun kjennes ut som en vanlig helg. Begge er enige om at det foreløpig ikke har gått helt opp for oss at vi skal være borte i 5 mnd., men tanken setter oss i drømmehumør.
Vinden varierer mellom 2 og 13 m/s og vi setter kursen mot Utgårskilen hvor de har rimelig diesel og en OF bøye som vi har ligget i flere ganger. Seilingen går fint og vi ankommer Utgårskilen kl. 17.45 hvor vi fyller 82 liter diesel til kr 10.75,-pr.l. Bøyen er ledig og vi legger oss i den og spiser Ungarsk pølsesuppe med nystekte baguetter til litt vin og et par øl. 
 
 
 
Vi blir ikke gamle og legger oss i seng kl. 20.00 trøtte etter første seilas dette året. 

God natt!

Åse: Dag 1 Horten hamn N 59. 24.21 - Ø10.29.77. Vind från nordöst 1-3 m/s klockan 11.49
Släpper då äntligen förtöjningarna och sätter kurs söderut. God fart och 2,4 knop i medström. Sätter genua och vår första stopp är Utgårdskilen där de både har billig diesel och OF boje i en vik där vi nästan känner oss som hemma  eftersom vi legat där flera gånger tidigare.

Litt kjølig enda
Vi har fortsatt inte påbörjat vår tjänstledighet eftersom det är 1 maj och det är svårt att föreställa sin all den tid vi har till vårt förfogande att själva disponera över under 5 månader. Som liten tyckte man att sommarloven var evighetslånga och minns ni någon långtråkig dag eller för den delen regnig dag? Och nu har vi "två sommarlov" att göra vad vi vill, inte undra på att vi inte hunnit smälta detta ännu.
Ringer " di grå på Haugen" för att förvarna att vi är på väg och hoppas att komma till Sotenkanalen dag 2 och vi vet att då kommer det är bli mat, mycket och god mat!! :) 
Efter het ungersk korvesoppa och varm pyamas i ull knoppar vi in under vilsam lätt gungning.....