onsdag 21. mai 2014

Dag 21 - Nå er vi motorbåt

Som Åse avsluttet med i går så lå vi på en privat brygge i Travemunde. En snill dame kom innom og påpekte det for oss på kvelden, men hun sa at vi kunne ligge til dagen etter. Vi valgte å flytte oss til en ny brygge hvor Hafenmaister på Bobs werft sa vi kunne ligge midlertidig. 

I dag tidlig kl. 0700 knakker det i båten og "vi" jeg spretter opp, jeg får besked om at vi må flytte oss i igjen da de skal gjøre arbeid på brygga. Arbeiderne står allerede å venter og vi lurer på hvorfor folk er så tidlig oppe. Vi får tildelt en ny plass lengre inn på piren. Kapteinen er som vanlig ikke fornøyd da han må opp å styre skuta før frokost er inntatt...............!

Men vi kommer oss på plass med verdighet, selv om matrosen tar en liten sklitur på rattatta i morgenduggen på dekket, til forlystelse for bryggearbeidere, men vi for godkjent tillegging med "gut" da vi klapper inn i ny plass.

Varmen slår i mot oss i dag da vi inntar en rask frokost før vi oppsøker Bob på verftet for å høre om han har tid og lyst til og maste av vår båt. Bob er hyggelig og sier at han kan gjøre dette kl.10 i dag, akkurat som Åse hadde drømt i natt.
Vi skynder oss til båten og forbereder avmastning, men vi har aldri avmastet før så hva skal vi forberede? Vi gjør så godt vi kan, svetten siler for det er varmt. Vi får pakket sammen gummibåten da den skal lagres sammen med masten hos Bob. 

Omsider er Sothis en motorbåt og masten er på land. Vi får beskjed om at vi bare kan dra videre på vår ferd. Vi setter kursen mot Lübeck i fine omgivelser. 
Turen til Lübeck er på 26 km og vi kommer frem til Hansa hafen som er full, men hyggelige Tyskere hjelper oss slik at vi får ligge utenfor en husbåt.
Sothis seilbåt

Sothis motorbåt

Det er jo nesten på grensen til komisk da den hyggelige Tyskeren forteller at vi nå har den beste plassen til 34th International Hanseatic Day. Nå kom vi for et par dager siden til havn i Gedser hvor det var en diger regatta, og nå kommer vi til Lübeck akkurat når  34th International Hanseatic Day skal begynne, og vi ligger på Hansa hafen og her blir det liv i 4 dager tjohei! 

Det er telt og utstillinger som kommer opp overalt i denne vakre byen nå, og vi bestemmer oss for og ligger her noen dager slik at vi får med oss festen. I morgen skal Lübeck utforskes.


God natt!