lørdag 12. mai 2012

Hentetur 2 ut av redet

Turen begynte på lørdag 12/5 ved 12 tiden, da skulle vinden avta. Vi lå i gjestehavna på Henån med baugen omtrent rett mot strømmen fra elva, og med 10 m/s i rumpa. Til tross for ørepropper og gode fjærmadrasser var det vanskelig å sove den natta pga. klukkingen av bølgende inn mot akter kabinen. Vi burde lagt oss i lugaren forut. Men hvor godt sover man egentlig første natta i ny båt med så mange spørsmål virrende i hodet? Vi feiret med "folk-øl" og pizza.

Så, ved 11 tiden på lørdag krøp vi opp i cockpit og kikket vindmåleren, 22 knop og vi kjenner at det er nok for oss med ny båt.

Vel i gang med å båse opp gummibåten (Honda 10”) fant vi ut at det kanskje var smartest å surre den på dekk i vinden. Det var Ikke så enkelt å få den opp dit, med det blir nok en vane. Etter mye om og men lå den bra surret på fordekk.

Vi starter opp motoren og planlegger retretten, det går ganske bra, kun en fender i vannet, og det blir vår gave til Henån! Jeg kunne nesten kjenne en samlet tankebølge slå mot meg fra Najad havna "typisk Bavariafolk" ;o ) Litt amatør var det, men vi kom ut til tross for ubehagelig strøm fra elven og vinden rett inn akter. En god skipper har alltid en godt unnskyldning. Båten tørnet for øvrig helt motsatt av det jeg hadde tenkt, seilbåt skal tydeligvis ha litt fart akterover for å ha styring.

Så var det noen som dro ut vindproppen, og den døde nesten helt og sola kom frem, herlig. Turen ut gjennom trange løp gikk bra, selv om vi møtte et par større båter, men heldigvis ikke på det trangeste. Videre gikk det helt fint forbi Gullholmen og nordover Islandberg. Litt skvalpete utenfor Lysekil ved Stånge Huvud. Store og lille Kornø så fantastiske ut, særlig lille Kornø lå der som en liten idyllisk landsby mitt ute i havgapet. Så gikk vi innenfor Malmøn og innaskjærs mot Gravane og Kungshavn. Opp i Soten kanalen og fortøyde på brygga. Der ventet en nydelig middag som svigermor hadde preparert. Natten ble til forveksling helt rolig i kanalen og vi sov som steiner.