tirsdag 26. august 2014

Dag 118 - Gradvis kursändring

Ballens gästhamn
Sol
Nordvästlig vind 3-5 ms


Kapten sparkas ur sängen i den arla morgonstunden och vi glider sakta ur hamnen vid 8-tiden vilket han tycker är okristligt tidpunkt på dygnet. ;-) 
Det är kallt men sol skiner och det är en fin vind från nordväst. Hissar full genua och håller god fart. 
Idag har vi en dagsetapp på ca 42 nautiska mil och angör Grenå vid 14.30. 

Vi har flera olika rutter att välja på från Grenå beroende på vindförhållande och vad vi önskar att se i Danmark innan vi sätter kurs mot Sverige och Norge.

Det blir allt tydligare att vi är på väg hemåt igen och jag håller på att gradvis, ändra kurs.
Under flera månader har jag varit fullt fokuserad på oss i båten. På kanaler, slussar, navigering, vind, ström och att planera nya dagsetapper till nya outforskade spännande platser. Det har varit ett privilegium att få tid och utrymme i livet att bara fokusera på på detta och ha en annorlunda vardag än vi brukar. 

Nu längtar jag till att träffa mina vuxna ungar. Jag gläds åt att träffa "di grå på Haugen" igen på vägen hem genom Sveriges västkust. Det skall bli så roligt att få min nyfikenheten stillad och träffa lillasyster Yster och Simon och deras lilla Vilja. Jag tycker det skall bli spännande med mitt nya jobb och och ser fram emot att träffa alla mina arbetskollegor igen och jag tänker ha tid över för att träffa mina vänner för tjat och prat:-) 

Under eftermiddagen undersöker vi Grenå by bike, tar en vinprovning på matvarubutiken Rema 1000 och äntligen får jag en efterlängtad Dansk hakkebøf med katoffler og grønne ærter på en väldigt trevlig restaurang i närheten av hamnen. 
Mätta och nöjda äntrar vi båten, tittar på olika rutter och vi bestämmer oss för att ta en lång dagsetapp till Læsø i morgon.

Vinprovning på Rema 1000 ja!?

Du och jag, griseknoen