mandag 12. mai 2014

Dag 12- Bilaterala förhandlingar


Limhamn
Gästbryggan på Kapell & Annat
Vind 10-12 ms från sydväst
Regn och åter regnGrått, regn och ihållande blåst mellan 10-12 ms idag också. Tillbringar dagen med att räkna igenom vår reskassa då vi fått en ny offert från Kapell & Annat som vi båda tycker ligger i den övre smärtgränsen om man uttrycker det milt. Visserligen några smärre justeringar ;) men 46 % ökning från ursprungssumman får mig som svensk att muttra och försöka förstå hur det kunde bli så dyrt men min strategiska inköpare från Norge agerar på sitt sätt....

- Han vill inte ha någon nytt kapell eller bimini längre. Att han tidigare högljutt klagat på vår nuvarande kapell och att bimini var absolut en nödvändighet om han skulle kunna skydda sig från solsting i de varma kanalerna hörs inte ett ljud om idag. 

- Nu skulle vi inte ha råd att vara ute i 5 månader som vi tänkt oss och frågan var om det inte var lika bra att sätta kurs hemåt igen!

- Om vi ändå bestämde oss för att fortsätta vår resa skulle vi vara tvungna att sitta i båten och äta konserverad gröt istället för att äta god mat, dricka tyskt öl och fina franska viner längs kanalerna. 

Det har också visat sig att den strategiska inköparen från Norge börjat nysa så fort vi närmar oss en gästhamn eller om vi av misstag passerar ett köpcentrum. Det verkar som han på något sätt är allergisk om det börjar lukta utgifter eller annat pengaslöseri. I rådande stund överväger jag allvarligt att cykla till närmaste apotek för inköp av Lomudal för herre vad han nyser!!!!

Efter att jag tagit fram räknedosan och gått igenom vår reskassa  kan min man om än motvilligt erkänna att fakturan inte kommer att äventyra vår existens på något sätt men ett försök att pruta via mail genomförs dock.... Nåja.... han är ju inte strategisk inköpare för inget! :) 

Efter makens bilaterala förhandlingar har vi inte sett skymten av någon representant från Kapell & Annat än på grannbåten från Danmark.

Min väninna Sus har också hört av sig och bjudit in oss till middag i kväll. Ska bli väldigt roligt då vi inte träffats på evigheter. 
Trampar mot stan i motvind. Har bytt ut det obligatoriska båtklädnaden i ull mot mer urban och passande klädsel. Det blir ett kärt återseende och vi har en väldigt trevlig kväll med god mat, vin och prat.Hur gick det nu för den strategiska inköparen och hans bilaterala förhandling via mail...Jo han lyckades ta mig tusan!!! :-)