tirsdag 5. august 2014

Dag 97 - Den store B-dagen

I dag er det B-dagen for den lille piraten. Vi har laget en liten nedtelling siden piraten snart skal reise hjem, og for å slippe å gjenta oss selv i hvor mange dager det er igjen, så har vi skrevet ned de gjenværende dagene til hjemreise på en whiteboard. Dagen i dag er merket med en stor B på tavlen.
Han er ikke helt sikker på hva det betyr, men det mangler ikke på forslag fra hans side. Han forsøker seg på botteridagen, bakedagen, bokolade dagen osv.

Siden vi ikke er hjemme når han fyller 7 år så tenkte vi å lage en liksom bursdag for Victor før han drar hjem til Norge. I köln fant jeg en Legobutikk og jeg vet hva han ønsker seg, så en presang blir kjøpt inn i all hemmelighet under dekke av å være pene klær til papsen. Piraten er litt tvilende til denne historien, men lar det passere. Det hører med til historien at jeg måtte inn på en fancy designbutikk for å få tak en bærepose hvor det ikke stod "Lego" med store bokstaver slik at hemmeligheten ikke ble avslørt av branding.

Ikke badedag nei, hva kan det være?
Victor er full av spenning i dag og lurer på hva B kan være. Han blir sendt i kahytten på samme måte som kapteinen ble når han hadde bursdag for ikke lenge siden. Piraten får straks mistanke om at B står for Baking eller Bursdag, noe som selvsagt er helt rett. Det er ikke så enkelt å holde på hemmeligheter i en liten båt. Skarpøye lager ferdig sjokoladekaken, forøvrig av samme type som ble spist opp i kapteinens bursdag, og jeg finner frem gaven. Når alt er klart får piraten bind for øynene og beskjed om å gå opp i cockpiten. Skarpøye klarer ikke å la være å spøke med at B står for den store badedagen i Rhinen, noe som gjør at piraten først nekter bind for øynene. Vi får overbevist han om at det ikke er bading som står på timeplanen og han kommer seg på plass. Kaker og presang blir servert akkompagnert av en litt falsk  "Ja må han leva" med tre ganger Hurra!!! Piraten får et gigantisk kakestykke med Nutella, Smarties og krem og smiler bredt. Gaven blir pakket opp og kapteinen benytter resten av dagen med Legopussling, mens piraten tar en lur etter å ha blitt litt kvalm av for mye kake.


Når kapteinen er halvferdig med byggingen står piraten opp for å leke med sakene, og byggingen blir enda vanskeligere med en pirat hylende i ene øret.

Flyet lastes opp klart for avgang
Siste pall inn

Se opp!

Jeg flyr..

 Langt om lenge blir alt ferdig og piraten er fornøyd med alt sammen og mener at kapteinen kan få en øl og litt hvile etter all byggingen. I morgen drar jeg hjem med piraten og det kommer til å bli tomt og stille ombord i Sothis etter å ha hatt han ombord i 5 uker...
Sliten Legobygger (med øl)


God natt.

Dag 96 - Dagstur till Köln

Oberwinter gästbrygga
Uppsprickande molntäcke och Yr har lovat sol.

Eftersom vi befinner oss i närheten av Köln bestämmer vi oss att ta tåget för en tur till "Storbyn"

Gigantisk syn utanför centralstation
Det första som möter ögat utanför centralstation är Kölnerdomen och den är verkligen enorm. Man känner sig nästan överfallen av dess storlek men piraten vill gärna gå in i Domkyrkan och när Jesus hänger där på korset blir det ju många frågor från piraten som inte alltid är helt lätta och besvara.

Oh my god!

Vi byter snabbt fokus från religiösa frågeställningar till shoppingsgator de luxe där modeskapare som Michael Kors, Vitton, Chanel, Karl Lagerfeld etc trängs om utrymmet och potentiella kunder och en sak är säker, där platsar inte en kanalfarande kvinna som jag!!

Vi flyr fältet och strosar runt i Köln och det är en vacker stad när man väl lämnar shoppinggatorna. Många mysiga uteserveringar och restauranger och fin arkitektur. Enligt Wikipedia  så förstördes 80-90 % under andra världskriget så stan är ju egentligen relativt ung. 


Vi hittar en libanesisk restaurang som fått goda omdöme i tripadviser och ja.... Vilken färgrik, välkomponerad och välsmakande mat och vilka mängder. 

Libanesiska Meze
När man tror man har ätit färdigt av alla små skålar med olika röror, färska grönsaker, tunnbröd och libanesiska köttbullar, piroger och falafel kommer servitören in med huvudrätten!! Tom och jag bara tittar på varandra, svettas i pannan och önskar varandra lycka till och att "det var hygglig at møtes"
Oh my god!

 Efter en heldag i Köln är alla mätta och nöjda och vill hem igen. Tåget tar oss snabbt och behagligt tillbaka till Oberwinter trots att vi upptäcker att vi bara har en vuxenbiljett och en barnbiljett vilket av någon anledning inte upptäcks av biljettkontrollanten!? Till saken hör att det är första gången som vi ser en biljettkontrollant och vi har alltid haft giltiga biljetter om man bortser från våra resa till Krakow men det är en helt annan historia;-) 

Vi drar en suck av lättnad när kontrollanten får fullt upp med en annan passagerare som tydligen försöker "sova räv" i hopp om att få slippa visa upp obefintlig biljett. Det visar sig att biljettkontrollanten är väldigt plikttrogen och väntar tålmodigt in att syndaren skall vakna och det slutar med 1-0 till biljettkontrollanten. 
Till vårt försvar kan vi vara meddela att vi fick hjälp vi personal på tågstationen med att lösa biljetterna och vi försökte alltså inte snika oss till en billig tågresa.... 

Kommer oss till båten igen och det är en trött besättning som somnar tidigt efter besöket i storstan.

Vanngutten nr 1