søndag 11. mai 2014

Dag 11 - Sightseeing Malmø

Etter en heller fuktig natt i Malmø må vi konstatere at 0,2 promillegrensen virker. En lang Svensk kyst uten så mye som en styrepils går utover alkoholtoleransen hos oss begge. Vi syklet de 6 km godt påvirket av kong alkohol, og det virket av en eller annen grunn mye kortere hjem enn når vi dro til byen.
 
Sothis ligger trygt

Mye regn falt i natt, og heldigvis kom vi til båten før det øste ned. Det er ikke mye som slår det å sovne inn med regn og vind hamrende i skroget med visshet om at vi ligger trygt.


Uten frakken på

I dag blir en heller lat dag frem til 16.00, før "vi" finner ut at det skal sykles mer og ta en nærmere kikk på Malmø uten alkoholbriller. 



Limhamn med Broen i bakrunnen












Vi tar med kamera og sykler på tur. Turen inn til byen kan gjøres langs stranden på Ribersborgstigen som går forbi Ribersborg kallbadehus-
 
Dette har ni inte Norrbaggar!
 og frem til World Maritime University. Her begynner velstanden, vi svinger forbi World Trade Center.....
WTF?

og nedom The Turning Torso.

The Torso

Dette er helt klart strøket for de med svulstige titler og bankkonto som matcher. Til og med kebabbsjappa hadde lysekroner. 










For å gjøre bildet komplett i den litt "kunstige bydelen", for den føles litt kunstig, så ligger det selvsagt et Facelift center hvor de kan få løftet ansiktet på plass hvis det har forlatt sin vanlige plass. 

Svensson får ansiktet justert













Turen går forbi Norra Frihamnkaien og vidre opp i byen inn på det store og lille torget og inn i Kungsparken, forbi Tekniska Museet & Sjøfartsmuseet som dessverre var stengt i dag. 



Gammel båt
En liten perle er fiskemarkedet "Fiskehoddana" som ligger rett bak Malmø museum hvor det selges fersk fisk hver dag i små gamle boder, dette er visstnok en av Malmøs største market for fersk fisk og skalldyr. 

Fiskhoddana


















Vi har en avtale med Rolf på Kapell & Annet om produksjon av en Bimini, etter konsultasjon kommer vi fram til at Bimini er litt upraktisk for vårt bruk, og de lager heller en Cockpit kalesje med Bimini funksjonalitet. Det blir målinger i morgen for å se på høyde og funksjon.



Stort hus

Imponerende

Kungsparken

God Natt!