tirsdag 1. juli 2014

Dag 62 - Exponeringsövning för " Skarpöga"

Namur Casino
Sol och molnfritt

Kom igen nu!
Hela besättningen var trötta igår och sov länge idag. Så fort piraten vaknat till liv tar han fram håv och hink innan vi hinner stava till frukost. Här skall det fångas småfisk!

Lämnar Namur efter bunkring och fortsätter resan söderut. Idag skall vi igenom 6 slussar och vi planerar att ta natthamn i Dinant. Piraten är undrade över nödvändigheten av allt detta slussande och ja..... och vi är enig
och värre kommer det att bli. 

Min dotter ringer och berättar att hon planerar att mönstra på båten nästa vecka. Har hittat ett flyg som tar henne till någonstans norr om Paris och det ligger ju på vår rutt, någonstans norr om Paris ;-) 
Ska bli väldigt mysigt att få min min dotter ombord och kapten håller som bäst på att lura ut vilka uppgifter den nya besättningsmedlem kan bidra med.
Han är lite bekymrad eftersom han anser att min dotter är tredje generations landkrabba men han tror att hon kanske möjligtvis skulle kunna vara kapabel att ta hand om öltransporten från butiken till båten. 

Kapten har under dagen fått konkurrens gällande vem som fortsättningsvis
Piraten aspirerar på kaptenstiteln
skall ha ansvaret och fördelarna som kaptens titel innebär och det är piraten som på olika sätt försöker tävla om vem som faktiskt är bäst lämpad att ratta skutan genom Europa. Det tävlas i vem som kan springa snabbast till båten eller vem som kan få i sig mest glass på kortast möjliga tid och just nu står det 2-0 till piraten.  Min titel verkar inte vara särskilt intressant i nuläget! ;-) 

Anländer till Dinant efter ca 25 km och 6 slussar som tar ca 5 timmar i flotta omgivningar med höga berg och små byar längs kanalkanten och i besättningen nuvarande sinnesstämning är det akkurat passande fart.

Dinant
Kapten och piraten är eniga om att hela besättningen skall upp till fortet i Dinant som ligger på en hög klippa och att lämpligast transporten dit är en linbana som stiger rakt uppför klippväggen. Jag uttrycker min tveksamhet på grund av en ganska besvärlig höjdrädsla men kapten menar att detta är en väldigt bra exponeringsmöjlighet i bästa KBT anda.


Ångrar bittert att jag någonsin berättat om hur man kan närma sig rädsla genom exponering!!
Hva gjør du Åse? Utsikten er andre veien


I kväll skall Belgiens nationalrätt avnjutas- Moules- frites. Namnet är franskt och betyder musslor och pommes frites och kapten har längtat efter detta sedan Nederländerna :-) 

Här kommer slutligen en liten kuriositet om Dinant, här uppfanns nämligen saxofonen av Adolphe Sax vilket syns i hela byn. 

Jag och Adolphe Sax