søndag 25. mai 2014

Dag 25 - Muggen ost

dag har vi kjørt resten av Elbe - Lubec kanalen etter en superkoselig overnattings havn. I dag har vi også slust oss nedover i motsetning til i går hvor vi kun sluste oss oppover. Nedoverslusing er helt greit, slusen er full av vann og vannet tappes ut gradvis. Vi gir bare ut mer tau etter hvert som vi kommer nedover i slusa, men husk å ha langt nok tau. Siste slusa før vi kom ut på Elbe var ganske dyp og våre tau holdt akkurat uten å skjøte....zzzzzzzzzz...!

På Elbe var det mye mer trafikk av både motor og seilbåter. Vi kjørte medstrøms et par km før vi tok til venstre inn på Elbe-Seiten kanal som går mellom Elbe og Mittelland Kanal.

Så kom vi til den store båtheisen hvor vi blir løftet til værs 38 meter, før vi kan kjøre videre ut på kanalen. Vi hadde aldri tatt en slik båtheis før, og heldige var vi da en turistbåt lå ved siden av oss da vi kom inn i slusen. Samtlige turister  hang utover rekka for å se på oss som kom inn sist. Vi satte på oss den proffe maska og matrosen hoppet som en gjet på lette bein og fikk sikret fortøyningene på en proff måte. Båtheisen skal være en av de høyeste i Europa får vi vite, men jeg vet at det finnes en som er høyere i Belgia...men mer om den senere.
Hva er nå det dette???
 
 


Hvor skal vi kjøre inn tro?? Vi satser på grønt lys.

Vi kom inn og turistene følger med.

Vi bestemmer oss for Yachtclub Uelzen som en nattehavn. Nå vi ankommer Yachtclub Uelzen etter 9 timer, mitt ute på bondelandet, så kan de tilby 1 meter dybde, noe som er 55 cm for lite for oss, og de har en utstilling med båt knuter (knopar). Her ute, mitt på bygda, finnes altså en Yachtclub og de er tydeligvis eksperter på båtknuter (knopar). Her som du kan slippe tauet på brygga å gå på puben og når du kommer tilbake så ligger båten på samme plassen, for du er på landet, og ikke havet! Lengselen til havet og båtlivet er sterkt selv her inne på bygda tydeligvis.

Også er det osten, vi har 3 oster som vi kjøpte samtidig, men nå er den ene muggen, og de to andre ser like bra ut.. Er alle muggene? Kanskje vi bare ikke ser muggen på de to som ser friske ut. Hvorfor er en muggen...? Dette er spørsmål vi nå er opptatt med om dagen.

Vel, vi finner en havn som er dyp nok, det er riktignok laaaangt å sykle tilbake til Hafenmaister, men det er en trøst, de har øl! Vi tar en øl og planlegger å se byen som visstnok skal ligge i nærheten. Men jeg vil først sjekke ut en Sandvik båt jeg så i havna før vi måtte rygget ut, for den kan være Norsk. Det viser seg at den er Svensk og vi blir bedt ombord på en øl og får en masse nyttig info. 

Vi sykler hjem og jeg, som har T-shirt fryser. Åse har tatt med ullkofte og ler godt av meg som sa det var varmt når vi dro ut.. Hun ler enda mer da jeg svelger en mygg da jeg var mitt i en viktig mening. Jeg kjenner at jeg er mer sulten og det blir Ritz kjeks uten synlig muggen ost, og Riesling vin til kveldsmat. 


God natt.