onsdag 4. juni 2014

Dag 35 - Blodårene i Europa

Etter en kjapp natt i Minden la vi ut på tur igjen på morgenkvisten. Det vil si at vi nå har blitt så gale at vi stiller klokken selv om vi har fri, kan noen hjelpe oss?

I Minden møter Mittelland kanalen elven Weser og pådrar seg mer trafikk som sluser seg inn og skal videre til Dortmund- Ems kanalen som går både sørover til Dortmund og nordover til Emden. Vi har nå bestemt oss for å gå nordover til Emden slik at vi kan gå inn i Delfzijl og kjøre hele Nederland fra nord til sør. Vi har hør mye fint om denne turen fra andre vi har møtt, men vi har vært litt bekymret for vannstanden der Dortmund - Ems kanalen går over i elven Ems. Nå har vi spurt de vise om råd og de mener at vannstanden skal være plenty for oss, so here we come!

Vi har møtt på flere hyggelige Svenske båter, men merkelig nok har vi ikke sett en eneste Norsk båt. Mulig Nordmenn har fullt opp med Strømstad i mai.

Flott landskap i avslappende omgivelser
Det går opp for oss på nytt at disse kanalene er blodårene som holder Europa i gang og at vi, som turister, er heldige som for lov til å kjøre på disse kanalene som i høyeste grad tilhører lekterne. Vi må medgi at mannskapene på disse fartøyene har et fantastisk landskap de kan nyte mens de er på jobb. Hvis man skulle sammenligne med en trailersjåfør, så er det mildt sagt flottere og seile på kanalene enn å kjøre på en motorvei. Spørsmålet er om vi klarer å sette pris på det fine i hverdagen.

Vi legger til kai ikke langt fra Recke, ikke noe midtpunkt akkurat, men en helt greit nattkai. I hele Tyskland kan man kjøre gratis på kanalene, og man kan, dersom man kan Tysk, legge seg gratis langs merkede områder. I prinsipp kan man oppholde seg og ligge gratis i hele kanalsystemet i Tyskland.

Hannover Sentrum
Når det gjelder internett, ja jeg har sagt det før, glem internett, det finnes ikke her. Det finnes noen "internetcafe" rundt om i de store byene, men frie nett kan du bare glemme. Vi dro innom en butikk i Hannover som solgte mobiltelefoner, med tanke på å kjøpe et abonnement på mobilt internett. Vi spurte de to ekspeditørene om de hadde mobilt internett, begge så ut som de hadde falt ned fra månen. Oooo, no we do not have that... De har heller ikke nett på Burgerking eller MacD. Jeg tillater med å legge ved et bilde av tilgjengelige nett som min mobil fant i Hannover sentrum. Så faktum er, Tyskland = Offline!

Det er nå forøvrig en ny konkurranse på gang i båten. Den heter "hvem kan få lagt seg først". I en båt en det en del ting som sjekkes, og gjøres FØR man kan legge seg. Nå har det blitt slik at den som får pusset tennene først, kan snike seg fra disse pliktene og kan gå rett i seng. Hvordan det ble slik vet ingen, men nå har det blitt slik at tannpussen og nattstellet blir tatt så fort og umerkelig som mulig slik at man kan, når man føler for det, gå rett i seng. Den som da står igjen på kvelden og ikke har fått pusset tenner må gjøre alt kveldspliktene i tillegg som f.eks.; hente inn alt fra cocpiten, sjekke fortøyninger, sjekke at alt som bruker strøm er slått av, henter puter og div inn fra kabinen, sjekke at gassen er av samt så av alt lys. Innen alt dette er gjort er man våken igjen....!

I dag klarte Åse å snike seg til å pusse tennene kl. 20.00 mens jeg blogget som en gal. Så da tapte jeg denne dansen i dag....  Forskjellen mellom meg og matrosen er at jeg blogger på kvelden, mens matrosen begynner sin blogg dagen før, og holder på hele dagen. Det er nesten umulig å få rekvirert en middag med all denne bloggingen til matrosen ;o)

PS. matrosen er allerede i seng kl. 20.52....i morgen blir det hevn.

Og sånn går no dagene her på Sothis...

God natt!