torsdag 5. juni 2014

Dag 36 - De långa repens dag

Mittelandskanalen.
Någonstans i närheten av Recke. 
Kallt och blåsigt.

Bilden talar för sig själv

För det första vill jag å det grövsta dementera att jag påbörjar mina blogginlägg redan på morgonen. Skall erkännas att jag försökt någon enstaka gång men så fort jag känner mig lite kreativ och påbörjar några intellektuella rader är det alltid någon, läs kapten, som vill någon och då är det akut!

-Kan matrosen midlertidig overta roret slik at kapteinen kan gjøre noe mer viktig? Tro ikke at du kan skrike ut ordre slik som en kaptein bare fordi du holder i roret...husk "midlertidig"!
- Matrosen har glømt å hemte kikkerten!
- Det skall bli godt med ei brødskive!
- Kan matrosen hemte ei liten  kakebit? 

Ni förstår ju själva! 
En kreativ process tar tid och åtminstone lite lugn och ro, så det är inte möjligt att blogga under dagen utan detta sker när kapten smitit iväg, borstat tänderna och lagt sig....;-) 

Idag är det mitt jobb att hantera kommunikationen via VHF mellan sportsboot Sothis och schleuse och här kommer ett exempel hur det kan låta;

- Guten morgen schleuse Rodde.....
- Inget svar.......
- Dies ist sportsboot Sothis....Ish mönche zu tal?
- Oförstårlig tysk ordström.....
- ????, Gefaren, warten oder stop?
- Ok..............
- ????

Ober wasser und unter wasser?
Ibland händer det att en korpulent kapten från en läkter sticker ut huvud och ropar..... You after me! Och detta i kombination med grönt ljus och stillhet från högtalarna brukar vara ett ganska säkert tecken på att vi får tillåtelse att slussa.... Och det tackar vi särskilt för:) 
Idag har vi avverkat 6 slussar zu tal och detta har gått bra! 


Ankarpilsner i flertal intas efter hårt arbete
Zu dal

Dagens natthamn blir vid en kommunal yatchhafen i byn Lingen. Vi har inte sett till någon hafenmaister så än så länge ligger vi gratis, igen! :) 

Kvällen  avslutas med kvällssol i cockpiten. En härlig dag på kanalerna tar snart ut sin rätt. Nu gäller det bara att få borsta tänderna först. :-D


Solpanelen suger till sig det sista av dagen