søndag 27. juli 2014

Dag 88 - Et fjell fullt av vin

Luxemburg
Gästbrygga  i Wasserbillig
Sol och varmt

Ja så har man varit i Luxemburg också. Helt otippat men desto trevligare. :-) 
Det var också lite förvånande eftersom vi fått intrycket att Luxemburg inte är särskilt intresserad av fritidsbåtar. Varje by längs Moselälven har haft fina hamnar med angöringsmöjligheter och en skylt som meddelat att parkering inte är tillåtet! Vi antar att dessa kajer är ämnade åt mer penningstarka resenärer som kommer med flodens stora passagerarfartyg. Bryggan vi legat vid i natt meddelade via en elektronisk skylt att vi måste lämna hamnen före 11.15 då ett passagerarfartyg kommer och det är ju en sjysst deal. 

Varmt!
Läkterförarna har jobbat hela natten och det har gungat i båten:-) 
Solen skiner och det kommer att bli en varm dag. 

Moselfloden är verkligen vacker där den slingrar sig mellan höga berg klädda med vinrankor eller som piraten uttrycker det, " Åse, det er ju ett helt fjell av vin" och dalar där kanalen kantas av små tyska byar med geusthaus och vinförsäljning. 

Et fjell fullt av vin
Blivande Rieslingvin?
Anländer till vår planerade gästhamn som skulle alla faciliteter men det var nog ett bra tag sedan. Jag cyklar till närmaste by som ligger tre kilometer utan för att köpa mat för det ekar tomt i kylskåpet. Det är varmt och svettigt när jag trampar mot byn för att upptäcka att affärerna är stängda?! 
Vi har totalt missat att det är söndag och 
när hafenmaistern också ber oss att byta plats bestämmer vi oss för att åka vidare genom Moselfloden. 

Maken fantiserar om biffar och den skall vara medium, pepparsås och klyftpotatis med en fräsch sallad och tycker att det luktar mat i varenda sving medan han rattar skutan. Och han erbjuds knäckebröd med kryddost och en öl. Det får ju vara någon måtta på vad man kan önska sig tänker jag ;-) 
Kostenlos är gott!

En gästbrygga dyker upp bakom kröken utanför byn Leiwen och att den dessutom är kostenlos gör ju inte saken sämre. 
Detta blir en perfekt natthamn. 

Ps. Hittade också en restaurang så att maken fick sin biff och i morgon har han födelsedag. Han fyller som vanligt 42 eller möjligtvis 43;-)


Den flygande sköldpaddan
Natthamn i Leiwen