lørdag 17. mai 2014

Dag 17 - Syttende mai

Gratulerer med dagen alle sammen, og ha en god feiring! Vi har heiset et lite Norsk flagg i dag, og spist litt spekeskinke for å feire.


Det var meldt godt vær i dag så vi bestemte oss for å vaske litt klær, og dra på oppdagelsesferd på Møn mens klærne vasket seg selv, Gedser får vente et døgn til.

Vi finner ut at bussen går hver annen time til byen Stege som ligger på andre siden av øya. Vi setter på vaskemaskinene og finner ut at vi har 7 minutter på oss til å rekke bussen, men først skal vi tilbake til båten å hente sakene våres og pynte oss litt... Det er kanskje unødig av meg å nevne at vi ble litt svette da vi sprang som galninger til bussen, bare for å finne en røkende dansk bussjåfør i vanlig dansk avslappet stilling. Han indikerte med hånden at stress var unødig, og at vi tydeligvis hadde løpt forgjeves selv om bussen skulle gå om 30 sekunder. I dag gikk den når han var ferdig med røyken, sånn var det med den saken.

Nåja, vi kom med bussen, og jeg satt i Natostilling (NATO stilling = Når du står midt mellom klærne for ikke å fryse.) hele veien til Stege for å unngå å se ut som jeg hadde badet med klær på, ikke bare kan man unngå å fryse i Natostilling, man kan tørke også.

Morsomme figurer

Stege er en koselig liten by, den har en handlegate hvor man kan handle det folk flest egentlig ikke trenger, samt en "koselig" pub som vi tror het Øl & Vin, det var riktignok en stund siden Vin ble servert der, men øl hadde de. 

Røykskyene lå tungt i lokalet og røykeloven hadde tydeligvis passert uten å få noe oppmerksomhet, selv om jeg så et skilt med "Røgning ikke tillatt ved biljardbordet", men jeg så ikke noe biljardbord.

Det er flere koselige bakgårder som man kan ta seg en kopp kaffe og en liten kakebit. Vi finner også Lene Evers Chokolade som lager sin egen sjokolade og vi stikker innom og tar med noen godbiter som vi smugspiser på en kafé.
Små smykker med sjokoladeStege er en koselig by, og Møn er en ekte ferieøy hvor man kan slappe av i ekte Dansk atmosfære, i hvert fall i mai. Klintholm Havn er en veldig fin og moderne havn med alle fasiliteter samtidig er det rimelige avgifter med fri internett og strøm inkludert.


Koselige bakgårder i Stege
Snart inne på the last dance denne Lady

Vi tar bussen hjem og henter ut våre skrukkete klær fra tørketrommelen og slapper av i båten utover kvelden. I morgen går turen til Gedser dersom værgudene er med oss.

Matrosen tenker over livet
Kapteinen studerer bussruter 

God natt.