torsdag 15. mai 2014

Dag 15 - Kalesjen er klar

Gennaker mekking
Vi har brukt formiddagen til å gjøre Sothis Shipshape og litt annet forefallende arbeid. Gennakeren er heist opp og skjøter er trukket for mest effektivt å kunne betjene gennakeren med to personer. Vi har aldri brukt gennakeren og kapteinen håper det snart kan bli en anledning. Den er kjempestor og for å unngå kaos bør vi ikke ha noe særlig vind første gangen vi prøver den. Overmadrassen på Victors kahytt er skjært til slik at den passer bedre og det Svenske flagget er byttet. Det gamle holdt 13 dager...hurra for kvaliteten! Dersom det nye flagget ikke holder bedre så blir det et Norsk flagg neste gang.

 

Godt besøkt
Til lunch inntok vi en god fiskesuppe med hjemmebakt brød og en øl for den nette sum av kr 79 på Limhamns Fiskrøkeri. Røkeriet virker til å være særdeles godt besøkt, og det er første gang jeg har sett gamle damer bruker albuer for å komme først i køen i en fiskebutikk. Mitt i suppen kommer Åse i prat en en eldre herre i hullete bukser som ikke later til å ha annet å gjøre denne dagen enn å snakke med oss. Han forteller gamle anekdoter fra krigens dager, og et par strofer med Fransk for å se om Åse blir imponert, jeg drikker opp ølen til Åse når hun er opptatt med kællen... Åse ser ut til å ha en uimotståelig tiltrekningskraft på eldre herrer, noe vi kanskje kan utnytte senere i turen.

Störtebeker øl


Systemet er besøkt og ølbeholdningen er justert opp til minimumsnivå. Limhamn systembolag hadde godt utvalg i øl og kaptenen falt for Störtebeker øl noe som passer perfekt i en seilskute siden Klaus var en pirat av det skikkelige typen.Etter 5 dager i gamle Limhamn er vår buissness ferdig her. Kapell & Annat har levert sitt kapell slik vi har bestilt det. Håndtverket er upåklagelig og funksjonene i det nye kapellet er flere enn vi har oversikt over for øyeblikket.

Kapell och inget annet
 

Men det er ingen tvil, Kapell & Annat har levert Kapell, og ikke noe Annat! Nå er det bare å betale regningen å slippe fortøyningene mot nye havner.

Limhamn og Malmø har behandlet oss vel, og det er ikke vanskelig å se hvorfor folk blir glade i byen med de store motsetninger. Det er mye å by på her, både smått og stort.

Sykkelluft tilbys i på sykkelstiene


 Det er en sann glede å  bruke sykkel i
byen og områdene rundt, og med toget til København er mulighetene mange. Limhamn er en koselig havn med nærhet til det man kan kalle Limhamns sentrum like ved havnen som har alt av nødvendigheter. Internett er tilstede og det kan betales for 24 timer eller en uke om man ønsker det.Vi statser på en tidlig start i morgen og setter kursen optimistisk mot Klintholm som er 50 Nm fra Malmø, vi har en backup i Rødvig havn som er drøye 30 Nm.


God natt!