torsdag 22. mai 2014

Dag 22- Hansadagarna

Lübeck
Trave river, Hanse marina 
Sol, varmt och lätta krusningar på vattenytan

Börjar dagen med frukost i cockpiten och lite uppfräschning av våra kunskaper inför kanalfärd och slussning genom Europa. Hjälp vad man glömmer fort men jag tröstar mig med att det trots allt finns en viss logik i alla skyltar, flaggor och ljussignaler, i alla fall i de flesta fall :- )
Kläder på tork
Hanse marina  har också tvättmaskin som vi passar på att nyttja. Att tvätta blir nästan ett sätt att känna att vi har en vardag och inte "bara" semester. 

Stämningen hos besättningen är loj och långsam. Jag har tappat räkningen på vilken dag eller datum det är, antar att hjärnan är upptagen med att bearbeta alla nya intryck och andra viktigare ting.

Lyckligtvis blev det inte "No soup for you!"


Tom har hittat en restaurang i byn, Suppentopf, som tydligen skall servera oemotståndligt goda soppor och som fått  skyhöga poäng på " Trip Adviser" och vi bestämmer oss för att inta dagens lunch där.


Stället påminde om soppnazisten i Seinfield men vi spelade våra kort rätt och fick vår soppa!Lübecks berömda marzipan måste ju också provsmakas på en av Lübecks alla uteserveringar.

Under eftermiddagen passerar stora och vackra segelskutor förbi i vår kanal medan vi sitter i skuggan på akterdäcket och tar en Störtebeker, ett väldigt gott öl med piratbakgrund. Detta verkar utgöra startskotten på Hansedagarna och vi befinner oss mitt i smeten! :o)
Life is good......

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar