fredag 30. mai 2014

Dag 30- Sightseeing in Hannover


Yachthaven Hannover
Sol och varmt 
Vindstilla

Det förpliktar att skriva blogginlägg varannan dag, om nu någon har missat det faktum att jag och kapten delar på denna uppgift.
För att göra en ordentlig, strukturerad och givetvis genomtänkt research av dagens inlägg så började jag att beskriva dagens planerade happening redan igår. ;-)
Efter jag tagit del av kaptenens blogg igår visste jag ju att vi skulle på sightseeing i Hannover idag och Yr har lovat vackert väder!

Förmiddagen skulle gå i trädgårdens tecken och vi trampade iväg till Herrenhauser garten. 
Att trädgårdsvandra får mig alltid att tänka på min mamma som varit en stor inspirationskälla i mitt trädgårdsintresse. Tack mor! Tänk vad vi har vandrat i olika trädgårdar....

Det var två helt olika trädgårdar vid dagens trädgårdsvandring i Hannover. Herrenshausens gardens som är inspirerad av barocken, är en trädgård som är strukturerat och planerad in i minsta detalj och man har eftersträvat att tämja naturen med sax och raka linjer medan Berggarten var planerat oplanerad, vild och vacker. Väldigt vacker stenträdgård med betongtråg och taklökar i fina samplanteringar. Perennrabatterna var välkomponerade i både färg och form.
Strukturerat och klippt


En lycklig matros


Kapten som ung?
Dagens form


Snyggt!Eftermiddagen tillbringade vi i det lilla som finns kvar av old town efter WWII bombning där 80-90 % av byn försvann, med weissbier och reislingvin och det blev eftermiddagens highlight. :-D

Utsikt från vår natthamn

1 kommentar:

 1. Å så åker ni på sightseeing just den da´n när vi kommer och hälsar på! Vi var faktiskt å försökte hitta er två ggr igår (hade dagskort på buss, tåg etc ;). Men icke!
  Vi sitter just nu i Lubbecke och väntar på nästa dags oändliga resa över Mittellandkanal, som aldrig verkar ta slut!
  Vi kommer inte att bege oss till Amsterdam direkt, utan går norrut i Tyskland istället för att den vägen hamna i Friesland i Holland. Vi träffade ett gäng Holländare igår (och i förrgår) som övertygade oss att det här var ett trevligare vägval.

  Hoppas Tom får ordning på sin tand och att vi snart ses igen!

  Ha d gott!

  Larsa & Karin

  Askur (Sandvik 945) från Horten!

  SvarSlett