mandag 5. mai 2014

Dag 5 - Den første kanalen.

Gløtt av sol vekker oss i 7 tiden, det er varmt og godt i båten da dieselvarmeren har gått hele natten. Tanken på at solpanelet lader opp batteriene så fort solen skinner er behagelig. Frokost med Te og kaffe før vi forlater Mönster mot Falkenberg. Distansen til Falkenberg er ca 36 NM og værmeldingen sier lite eller ingen vind rett i mot, så i dag blir det jerngenua hele veien.

Kysten her har lite eller ingen skjærgård, så kursen blir så rette linjer som mulig. Vi syntes vi skimter et kjernekraftverk på land. Vi har en avtale med Kapell og Annat i Malmö om noen dager så det er greit å få unna noen mil mens det er godt vær.

Sjøen ligger stille og ferden går unna mens autopiloten styrer, Åse leser bok og jeg hører på Kafkaprosessen på lydbok, kaffen er varm og Åse kommer med kake, life is good!

Inngangen til Falkenberg


Inngangen til Falkenberg blir trang da et stort skip skal inn samtidig med oss, vi viker selvsagt og venter til det har lagt til før vi fortsetter opp i Ätran til gjesthavnen.


Et skip sperrer for inngangen.
Gjestehavnen ligger en liten bit utenfor byen og bærer preg av litt forfall. Nærheten til de store skipene og havnen gor det hele et industripreg som ikke er så koselig. 

En som har vært for lenge på sjøen.
Vi tar på ryggsekkene og går på byn for å shoppe litt mat og tar en Pizza og øl på "entil pizza" i Falkenberg.

Lykken er at "entil Pizzeria" har internet, og Åse tar seg av ekonomien :))2 kommentarer:

 1. Shit ohoy gamle gribb.
  Og hei til deg Åse. :-?
  Så nå har du forlatt moderlandet, mens Åse ser det fra en ny vinkel.
  Det må være deilig å komme i gang etter sååå mye planlegging og iver etter å få satt jobben på vent. Fortsett å ta bilder og lever flotte uforglemmelige tekster i A4 format, ellers skjønner jo ikke A 4 folket det døyt.
  Jeg skal ta meg en ankerdram nå, bare for og feire at dere fikk det til.
  Skål Tom og Åse
  Kristian

  SvarSlett
 2. Shit o hoi gamle smurf!
  Ja nå sitter vi å ser på livet fra sidelinja. Det er herlig at planer er mulig å oppfyllle selv om de virker problematiske i starten. Livet venter ikke, og drømmer oppfyller seg sjelden selv. Det vil nok komme mer og mer B5 innlegg fra oss jo lenger bort vi kommer fra A4 livet :).

  Takk for det gamle venn, vi tar en skål også :)

  SvarSlett