torsdag 8. mai 2014

Dag 8 - Separationsfasen

Solglimtar och regnbyar
Kastar förtöjningarna 9.30 från Torekov
Vind från sydöst 5-6 ms

Dags att dra vidare mot sydliga nejder efter god natt sömn där båda sovit som två gråstenar.
Motvind och rullande dyningar möter oss och nu det gäller att ha tungan rätt i mun, att envist stirra mot horisonten, ha halva skallen utanför kapellet och bara besvara pratsjuk make med enstaka ord för  att man inte ska få " tidiga tecken" på annalkande sjösjuka.
0 sikt
När vi rundar spetsen på Kullen börjar det verkligen rulla åt alla håll och kanter, vågor kommer från öst och väst eller är  det nord och syd? Vinden ökar till 10-12 ms och regnet verkligen vräker ner från skyn och vi ser inte ett skit. Nu kan vi bara att förlita sig på alla elektroniska navigations och säkerhetsystem som installerats i båten för nu närmar vi oss....... 



Den stora separationsfasen!!!

AIS bild (den røda pricken er vår båt)

Öresund mellan  Sverige och Danmark är som en tysk autobahn där vi vanliga dödliga skall korsa  sundet i en 90 graders vinkel mellan jättelika plåtskrov som kommer ångade i 15-20 knop utan barmhärtighet och med ett orubbligt självförtroende. Jag ilar som en skållad råtta ner under däck och uppgraderar AIS och vidarebefordrar information om att nu..... finns det en lucka på 15 min innan nästa monster kommer....Gasa på för fan!!!



 


Kommer helskinnade över och kapten är nöjd över sin 90 gradiga vinkel över sundet. Bestämmer oss för att norra hamnen i Helsingör blir vår natthamn.


 









Min cykel monteras och efter rundtur runt byn och thailändsk mat och öl återvänder vi till vårt hem och båt. 


1 kommentar: