mandag 18. august 2014

Dag 110 - Inblåsta i Burgstaaken

Burgstaaken
Sol, moln och regn
Mellan 8-15 ms sydvästlig vind

Fortsatt inblåsta i Burgstaaken och vi ligger bokstavligen fastlimmad längs kajkanten med vinden rakt i sidan.

Här ligger vi limmad längst industrikajen


Vi blev åter igen anmodade att flytta båten när hafenmaistern kom för att inkassera hamnavgiften och vi gjorde det i rättan tid. När vi väl fått fast det sista springet ökade vinden från 8 till 15 ms på 10 sekunder och regnet vräkte ner. Fenderplankan fungerar perfekt på en hög industri kaj med skårade stålsidor och den har varit guld värd, tack än en gång pappa! 
Det är väldigt ostabilt väder just nu, fallande tryck och svårt att få översikt hur vädret kommer att utveckla sig. Tom studerar GRIB filer för att hitta möjliga rutter med minst vind. 

Vi har bytt våra 2,5 kilos gasflaskor i den lokala skeppshandeln och det gick på ca 30 euro flaskan. Betydligt billigare än i Sverige och i Norge kan man inte längre byta dessa gasflaskor. 
Vi har i genomsnitt klarat oss med 2,5 kilo gas per månad och då har vi använt gasspisen varje dag. 
En "windstopper" i rosa fleece halkade med av bara farten när maken tog fram kortet;-) 


I övrigt sysselsätter besättningen med att lyssna och läsa romaner och surfa på nätet eftersom vi har relativt stabilt internet just nu. Fick en pocketbok av maken av, en för mig ny författare, Hjort & Rosenfeldt, som jag kan rekommendera om man gillar svenska deckare. Regnet vräker ner på utsidan och vinden viner i masten och så går då dagen.... :-) 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar